Borsa Haberleri

Borsa İstanbul’dan 2 hisse için brüt takas tedbiri kararı!

Borsa İstanbul A.Ş. 27 Kasım 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma’ya (KAP) gönderilen duyuruda Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde yapılan ölçüme ilişkin açıklama yapıldı.
Borsa İstanbul’dan 2 hisse için brüt takas tedbiri kararı! HABERLER, Gündemdekiler, Şirket Haberleri Rota Borsa

Bu nedenle Saray Matbaacılık Kağıtçılık Kırtasiyecilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (SAMAT) ve Smartiks Yazılım A.Ş. 28/11/2023 tarihli işlemden (seans başı) 27/12/2023 tarihli işleme (seans sonu) kadar olan paylarda (SMART) brüt takas uygulanacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SAMAT.E ve SMART.E paylarında 28/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

Yatay Reklam Alanı (728x90)

BorsaYorum

Merhaba Halka Arz Gündem sitemize hoş geldiniz. Yaklaşık 10 yıllık deneyimimle beraber yeni web sitesi kurdum ve küçük yatırımcıyı korumak amacıyla bu sitede bir çok bilgi paylaşımında bulunacağım. Bu sitede borsa, halka arzlar, hisse senetleri ve bol bol yorumlarla beraber sizleri bilgilendiriyor olacağım. Amacımız parayı kazanmak ve çoğaltmak bu yolda her zaman Küçük Yatırımcı'nın yanındayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu