Borsa Haberleri

Anadolu Efes (AEFES) geleceğe dönük beklentilerini açıkladı!

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES), 8 Ocak 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği yazıda 2024 yılına ilişkin beklentilere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Anadolu Efes (AEFES) geleceğe dönük beklentilerini açıkladı! HABERLER, Gündemdekiler, Şirket Haberleri Rota Borsa

2024 yılına ilişkin beklentilerde TMS 29 (Yüksek enflasyonlu ülkelerde finansal raporlama) uygulamasının olası sonuçları dikkate alınmamaktadır. Yıllık değişiklikler 2023 mali tabloları esas alınarak yapılmış olup enflasyon hesaplamalarına etkisi bulunmamaktadır. TMS 29 etkisini içermeyen 2023 yılı finansal sonuçları, TMS 29 etkisini içeren yıl sonu sonuçlarıyla birlikte açıklanacak.

2024 mali yılına ilişkin beklentilerimiz aşağıdaki gibidir:

Konsolide Satış Hacminin düşük-orta tek haneli oranda artış göstermesi beklenmektedir.

Bira Grubu Satış Hacminin hafif bir büyüme göstermesi beklenmektedir. Uluslararası bira operasyonlarımızın hacimlerinin hafif bir artış göstermesi beklenirken; Türkiye bira operasyonlarının hacimlerinin ise 2023 yılının yüksek bazı nedeniyle geçen yıla göre yatay performans göstermesi beklenmektedir.

Meşrubat Grubu Satış Hacminin orta tek haneli büyümesi beklenmektedir.

Türkiye meşrubat hacminin orta tek haneli büyümesi beklenmektedir.

Uluslararası meşrubat hacminin orta tek haneli büyümesi beklenmektedir.

Konsolide Net Satış Gelirlerinin, kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak düşük otuzlu yüzdelerde artması beklenmektedir.

Bira Grubu Net Satış Gelirlerinin kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak düşük yirmili yüzdelerde artması beklenmektedir.

Meşrubat Grubu Net Satış Gelirlerinin, kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak düşük kırklı yüzdelerinde artması beklenmektedir.

Konsolide FAVÖK Marjının, yaklaşık 100 baz puan daralması beklenmektedir.

Bira Grubu FAVÖK marjının yaklaşık 200 baz puan daralması beklenmekte olup daralmanın artacağına ilişkin riskler bulunmaktadır.

Meşrubat Grubu FVÖK Marjının 2023 yılına göre yatay kalması beklenmektedir.

* 2024 beklentileri eldeki mevcut verilere dayalı olarak yönetimin beklentilerini yansıtmaktadır. Şirket’in gerçek performansını önemli ölçüde etkileyebilecek makroekonomik, finansal, jeopolitik ve politik riskler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla gelecekteki olaylar ve belirsizliklere bağlı olarak gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir.

Bizi youtube dan takip etmek için tıklayınız.

Bizi instagram dan takip etmek için tıklayınız.

Bizi telegram dan takip etmek için tıklayınız.

Bizi X ten takip etmek için tıklayınız

Yatay Reklam Alanı (728x90)

BorsaYorum

Merhaba Halka Arz Gündem sitemize hoş geldiniz. Yaklaşık 10 yıllık deneyimimle beraber yeni web sitesi kurdum ve küçük yatırımcıyı korumak amacıyla bu sitede bir çok bilgi paylaşımında bulunacağım. Bu sitede borsa, halka arzlar, hisse senetleri ve bol bol yorumlarla beraber sizleri bilgilendiriyor olacağım. Amacımız parayı kazanmak ve çoğaltmak bu yolda her zaman Küçük Yatırımcı'nın yanındayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu